Saturday, September 02, 2006


Miten jaksaisimme paremmin? Ainakin itse olen löytänyt tähän vastauksen, jossa ei pitäisi olla tämän päivän ruokavaliokeskustelujen jälkeen mitään järkeä.

Nykyäänhän parannetaan ruokavalion avulla hyvinvointia niukkuuden kautta, esimerkiksi vähennä kaloreita ja laihdut. Mielestäni tässä on kuitenkin menty jo liian pitkälle. Kehomme toimii aivan eri tavoin. Liialla niukkuudella keho saadaan ns. säästötilaan ja se alkaa 'varastoida' resursseja, ja näin voimme tällöin jopa lihoa,vaikka yritäämme laihtua. Jos saamme tarpeeksi energiaa ja liikumme, kehomme toimii optimaalisesti, aineenvaihdunta on vilkasta ja energia palaa jolloin voimme jopa laihtua ja ennenkaikkea, alamme voida hyvin. Liikunta toimii täsmälleen samoin. Kun kulutamme energiaa esimerkiksi juoksemalla, keräämme sitä vastaavasti talteen ja kehomme toimiessa osaa se energiaa vastaavasti luovuttaa ja näin olemme virkeämpiä. Tämä on siis eräänlainen keino ladata akkuja. Lisää siis liikuntaa- tulet huomaamaan että se todella kannattaa!:-)

2 Comments:

At 6:41 AM, Blogger Kirlah said...

Hei,

Onneksi olkoon! Olet mukana 3 satunnaista blogia -meemissä :) Lähetä tämä viesti kolmeen satunnaiseen blogiin! Käy meemin lähettäjän blogissa, katsomassa tarkempi ohje. Jätä myös meemin lähettäjälle viesti kertomalla viidellä sanalla itsestäsi, joista yksi sana on satunnainen. Esim. Utelias nainen, joka nukkuu satunnaisesti. Huom. tämän meemin jatkaminen on vapaaehtoista :)

 
At 9:44 AM, Anonymous Anonymous said...

hetki
ei ole kuin hetki
tervetuloa nykyhetkeen
tässä kaikki
kuinka nautinnollista
on hengittää
kuinka nautinnollista
on olla siinä missä on
oikea asenne
on kaikki kaikessa
hyvää oloa samantien
tämäkin menee ohi
pysymättömyyden ymmärtäminen
on vapauttavaa

 

Post a Comment

<< Home