Tuesday, August 15, 2006

Hemmottele itseäsi


Hemmotteluhetki syntyy usein pienistä asioista, kuten löhöilystä ja laiskottelusta, saunomisesta, herkuttelusta, pitkistä yöunista, ostosten tekemisestä ja television katsomisesta.

Useimmille itsensä helliminen on rauhoittumista ja itsekseen olemista, mutta myös läheisten ihmisten tapaamista ja mukavaa yhdessäoloa.

Hemmottelussa tärkeää on kiireettömyys ja tunne, että ajankäytöstä saa päättää itse. Tavoitteena on hyvä mieli ja rentoutuminen, piristyminen ja arjen kiireiden unohtaminen. Jotkut vastaajat haluavat siivota kodin ennen nautiskelua, jotta tekemättömät kotityöt eivät koverra mieltä.

Itsensä hemmotteluun ei tarvita erityisiä syitä, erikoista tekemistä tai suuria summia. Elämä on täynnä pieniä nautintoja, joihin voi tarttua.

Otollisinta aikaa nautiskelulle ovat vapaat viikonloput. Kolmasosa vastaajista hellii itseään pari kertaa viikossa ja lähes viidesosa päivittäin.

Parhaimmat hetket syntyvät usein pienistä ilmaisista jutuista, joita ei saisi unohtaa arjen kiireissä. Noin puolet vastaajista kertoi hemmottelevansa itseään riittävän usein, ja lähes yhtä moni kertoi nautiskelun jäävän liian vähälle.

Yleisesti ottaen hemmottelu kaduttaa melko harvoja, mutta tunnontuska iskee, jos ylenpalttinen herkuttelu lihottaa ja tuhlaileva rahankäyttö hirvittää.

Itsekästä ja vastuutonta rilluttelua ei ekstran salliminen itselle ole, vaan järkevää omasta jaksamisesta ja terveydestä huolehtimista. Kenellepä olisi haittaa pitkistä yöunista tai lenkkeilystä pirteässä syyssäässä!

Muutamia vinkkejä.

Vietä kiireetöntä aikaa läheisten kanssa.

Lähde pitkälle kävelylenkille ystävän kanssa. Saatte raitista ulkoilmaa ja samalla voitte parantaa maailmaa.

Lähde retkelle metsään.

Tee hikilenkki ja mene sen jälkeen saunaan tai kylpyyn.

Rupattele ystävän kanssa.

Loikoile sängyllä ja lue hyvää kirjaa.

Tee kasvonaamio tai jalkakylpy.

Nauti hyvästä ruoasta ja viinistä.

Lähde lemmikin tai kameran kanssa luontoon.

Siivoa koti ennen sohvalle asettumista.

Herää aikaisin ja tee koko päivä asioita, joista pidät ja joita haluat tehdä.

Osta kerrankin laukku ja kengät hintaa katsomatta.

Lähde matkalle kylpylään, lähikaupunkiin tai kauemmas.

Poimi marjoja syksyisessä metsässä.

Mene aikaisin nukkumaan ja nuku pitkään.

Kuuntele musiikkia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home